Altijd rondrijden met een nieuwe auto

Home / Auto / Altijd rondrijden met een nieuwe auto

Wanneer je rondrijdt met een nieuwe auto, voelt het steeds een beetje als je verjaardag. Het is leuk om de nieuwe snufjes te leren kennen en om te kunnen genieten van een wagen waar alles nog naar behoren werkt en er onberispelijk uitziet. Met je eigen bolide verdwijnt dit gevoel jammer genoeg na een tijdje. Maar wanneer je gebruik maakt van private lease, rijd je altijd weer rond in een nieuwe auto!

Hoe werkt private lease?

Wanneer je kiest voor private lease, ga je samen met een makelaar op zoek naar de auto van je dromen. In het gamma vind je enkel spiksplinternieuwe wagens in verschillende modellen. De makelaar zorgt ervoor dat je een offerte krijgt van de auto van jouw voorkeur. Hij of zij ondersteunt je ook bij alle andere stappen die ondernomen moeten worden en bij het in orde brengen van het nodige papierwerk. Je makelaar staat je bij van bij het prille begin tot het einde van je contract.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Het leasen van auto’s gebeurt al langer door bedrijven. Sinds kort kan je ook als particulier gebruik maken van private lease. Het grote voordeel van een leasing privé is dat je voor een all-in pakket kiest. Dit is het verschil met het aankopen van een wagen. Wanneer je een auto koopt, komen er altijd nog (onverwachte) kosten bij. Denk maar aan winterbanden en onderhoud. Wanneer je kiest voor privé leasing, betaal je maandelijks een vast bedrag waar alle kosten in vervat zitten. Voor dit vaste bedrag krijg je een verzekering, onderhoud en reparaties aan je wagen. Bovendien geeft het je de kans om altijd opnieuw met een nieuwe wagen rond te kunnen rijden.

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je kiest voor private lease, sluit je steeds een contract af. Deze overeenkomst is geldig voor minstens 24 maanden en maximaal voor 50 maanden. Wanneer je een wagen wil leasen, moet je uiteraard in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en van een vaste verblijfplaats in België. Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet, kan iedereen tussen de 18 en 75 jaar een wagen privé leasen. Je mag zelf het merk en type auto kiezen waar je mee wil rondrijden. Nadat je je contract ondertekend hebt, wordt jouw droomwagen besteld bij een officiële concessiehouder in België. Je mag zelf kiezen naar welke concessiehouder jouw voorkeur uitgaat. Vervolgens betaal je maandelijks een huurbedrag voor je wagen. Wanneer je gaat tanken of beboet wordt, moet je dit uiteraard nog wel zelf betalen. Deze kosten zijn niet inbegrepen in je huurprijs. Verder wordt alles voor jou geregeld en kan je dus zorgeloos de baan op!

Bekijk ook