Op zoek naar een auto op Duitse autosites?

Home / Advies / Op zoek naar een auto op Duitse autosites?

Op zoek naar een auto op Duitse autosites?

De Duitse automarkt is veel groter dan de Nederlandse en een kwalitatief goede auto importeren uit Duitsland kan voordelig uitpakken. Maar u moet wel de juiste sites kennen om naar de auto van uw dromen te gaan zoeken.

De grootste Duitse autosite

Zoek naar de grootste Duitse autosite. De meeste Duitse tweedehands auto’s worden eerst op deze site geadverteerd. In het gevarieerde aanbod vindt u jonge occasions en zogenaamde Jahreswagens, maar ook exclusieve sportwagens en oldtimers. Een Jahreswagen is een auto die kort gebruikt is door een medewerker van de fabrikant, is meestal slechts enkele maanden oud en heeft minder dan 10.000 km op de teller. Sommige sites zijn tegenwoordig ook in het Nederlands te bekijken.

Maak een selectie

Sommige websites worden meer gebruikt door onafhankelijke handelaars en particulieren. Het aanbod verschilt hierdoor. Als u uw droomauto niet hebt gevonden op de twee grootste sites, kan het de moeite waard zijn om ook even op de wat minder bekende sites te bekijken.

Jonge occasions en Jahreswagens

Als u specifiek op zoek bent naar jonge Duitse occasions of Jahreswagens, kunt u ook bij het betrokken merk het aanbod van occasions bekijken. Op de sites van Mercedes, Audi en Volkswagen bijvoorbeeld, vindt u deze occasions onder de benaming “Gebrauchtwagen”. Op sommige aanbiedingen is garantie op een import auto zelfs ook nog mogelijk.

Bekijk ook